Schot gehoord, wapen nog niet terecht

Gisteren is een hoop comotie ontstaan, nadat er rond 17.00 uur bij de politie melding gedaan was van een harde, op een schot lijkende, knal op de Boshuizerkade. Agenten die in de buurt waren, namen er een kijkje en hielden in totaal zes mannen aan. Omdat één van hen mogelijk een wapen bij zich had, werd, het zestal met de nodige voorzichtigheid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat geen van hen een wapen bij zich had, of het schot gelost had. Wel konden de aangehouden mannen meer informatie geven over de identiteit van de schutter. Vijf van hen konden nadat zij een verklaring hadden afgelegd weer naar huis. Een 19-jarige Leidenaar bleef vastzitten, omdat zijn aandeel in het schietincident nog niet duidelijk was.

De politie zette de locatie van het schietincident af, om zo een sporenonderzoek uit te voeren. De technische recherche heeft nog niet kunnen achterhalen met wat voor wapen er geschoten is. De auto van de verdachte is meegenomen voor onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×