GroenLinks raadslid Hans van Egdom werd door D66 gekozen tot beste politicus van 2007. Van een andere dan de eigen partij dan. (Foto: PR).

D66 vindt Hans van Egdom (GroenLinks) beste politicus 2007

D66 Leiden heeft GroenLinks-raadslid Hans van Egdom gekozen tot ‘Beste Politicus van 2007’. “Van Egdom heeft in 2007 in de gemeenteraad in een aantal gevallen een zuiver sociaal-liberaal standpunt vertolkt, enkele malen ook mede namens D66,” aldus de partij die een jaar geleden VVD-fractievoorzitter Paul Laudy (toen nog gewoon raadslid) als politicus van het jaar koos. Van Egdom heeft volgens D66 laten zien een verbindende kracht in de gemeenteraad te zijn. “Hij is dan ook terecht tot voorzitter benoemd van de raadscommissie die de structurele financiële overschrijdingen bij grote projecten in Leiden onderzoekt.”

Met de prijsuitreiking wil D66 ‘met een knipoog’ aandacht vestigen op de vele Leidenaars, politici of niet, die volgens de partij diep in hun hart eigenlijk D66’er zijn. “Ook al zijn de genomineerden actief voor een andere partij, toch wijzen hun daden duidelijk op een vrijzinnig liberale inborst,” aldus de partij die naast Van Egdom ook Julian van der Kraats (SP) en Robert-Jan van Etten (PvdA) had genomineerd.

Naast de politicus van het jaarverkiezing deelde D66 ook nog een prijs uit aan iemand uit eigen geledingen. De prijs voor de ‘Meest Actieve Vrijwilliger’ werd gewonnen door de voorzitter van de Campagnecommissie van D66 Leiden, Hermine Klein.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×