Paul van Meenen overhandigt de wisselbokaal aan Mitchell Wiegand Bruss. (Foto's: Emile van Aelst)

SVL-fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss is Leids Raadslid van het Jaar

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van D66 Leiden is Mitchell Wiegand Bruss vrijdagavond uitgeroepen tot Leids Raadslid van het Jaar. De fractievoorzitter van Studenten Voor Leiden (SVL) was vorig jaar ook al genomineerd voor de titel. In de bovenzaal van restaurant Buddhas aan de Botermarkt werd nog een Leids raadslid in het zonnetje gezet door D66-senator Paul van Meenen die namens de onafhankelijke jury de prijzen mocht uitreiken. Dat was Antoine Theeuwen.

De SP-voorman kwam in 2006 in de Leidse gemeenteraad en ondanks een korte onderbreking is hij inmiddels het langstzittende Leidse raadslid en daardoor nestor van de raad. Een rol die hij met verve vervuld. Ook als fractievoorzitter van oppositiepartij SP Leiden laat hij geregeld van zich horen. Kritisch, maar met kennis van zaken en doorgaans met de nodige humor. Hij ontving een ‘Leffie’. Het Leidse equivalent van de beroemde marketingprijs voor effectiviteit. Volgens de jury ging het hier om een ‘oeuvreprijs’.

De bekendmaking plus uitreiking van de juryprijzen.

SVL-fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss valt al sinds zijn entree in de raad op door zijn manier van debatteren. Die is volgens de jury ‘kundig en gepassioneerd’ en beperkt zich ook niet tot alleen studentenzaken. Die waren er in 2023 overigens wel volop. Zo stond een heel pakket maatregelen op de politieke agenda, waardoor onder andere vijftig illegaal verkamerde studentenhuizen worden ‘ontkamerd’. Ondanks fel verzet daartegen van onder meer Wiegand Bruss. Met GroenLinks-raadslid Alex Friso maakte hij een initiatiefvoorstel voor het instellen van een Leidse Jongerenraad. Een plan dat door de raad werd omarmd. Die raad komt er dus.

Voor de titel Leids Raadslid van het Jaar waren naast Wiegand Bruss ook Esmee van Meer (PvdA Leiden) en Alyssa Voorwald (VVD Leiden) genomineerd.

 

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×