Koortsachtig jury-overleg leidde afgelopen maandag tot de drie nominaties. (Foto: Jury071)

Genomineerden voor titel Leids Raadslid van het jaar bekend

De jury die zich jaarlijks buigt over de verdiensten van de Leidse gemeenteraadsleden heeft drie genomineerden bekend gemaakt voor de titel ‘Leids Raadslid van het jaar’. Het zijn Mitchell Wiegand Bruss van Studenten voor Leiden (SVL), Alyssa Voorwald van de VVD Leiden en Esmee van Meer van de PVDA Leiden.

Wie van de drie zich beste raadslid van 2023 mag noemen wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Die partij begon in 2006 met de verkiezing. Toen nog als ludieke wedstrijd, waarbij de partij jaarlijks een raadslid van een andere partij aanwees die het beste het D66-geluid had vertegenwoordigd. VVD’er Paul Laudy was in 2006 de eerste winnaar en kreeg een t-shirt met de tekst ‘Eigenlijk ben ik een D66’er’ overhandigd.

De jury bestaat uit journalisten en oud-raadsleden van verschillende politieke gezindte. Momenteel bestaat het gezelschap uit de oud-raadsleden Annemieke Strijers (D66), Anna van den Boogaard (PVDA) en Margreet van Wijk-Meijer (VVD), aangevuld door raadsverslaggevers Binnert Glastra (Leidsch Dagblad), Chris de Waard (Sleutelstad) en Emile van Aelst (Leidse Glibber).

Sommige jaren reikt de jury ook nog een Leffie uit. De Leidse variant van een effie. Of dat dit jaar ook gebeurt, wordt 26 januari pas duidelijk. Eerste Kamerlid Paul van Meenen van D66 reikt de prijs of prijzen dan uit.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×