Samenstelling Leiden Legends morgen bepaald

In de ROC-vestiging aan de Ter Haarkade, wordt morgenmiddag tijdens een voorrondewedstrijd voor Skills Talents hard gestreden om een plekje in het team van Leiden Legends.Strijders zijn VMBO-leerlingen die opdrachten zullen uitvoeren in de domeinen horeca, bouw, handel/administratie, groen en zorg en welzijn. Het samengestelde team, zal samen met de andere regionale teams op 6 en 7 maart in het Rotterdamse Ahoy, alles uit de kast halen, om een plekje in de finale te bemachtigen, die op 8 maart plaatsvindt. Hierbij worden zij gecoacht door mbo-leerlingen.

Skills Talents wordt georganiseerd door Skills Netherlands, in samenwerking met roc’s, aoc’s en vmbo-scholen. Het doel van de wedstrijd is, dat de vmbo- en mbo-leerlingen dichter bij elkaar gebracht worden en dat de vmbo-leerlingen een beter en breder beeld van het mbo krijgen. Op die manier hoopt de organisatie de keus voor een vervolgopleiding voor de vmbo-leerlingen makkelijker te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×