'Sterk met een beperking', omgaan met chronische ziekte

Een chronische ziekte verandert iemands leven ingrijpend. Gewone dingen doen, wat voor andere mensen heel normaal is, kan voor chronisch zieken een enorme belemmering zijn. ActiVite Thuiszorg Groot Rijnland en Preventie GGZ Leiden en omstreken, organiseren een speciale cursus ‘Sterk met een beperking’. In de cursus krijgen deelnemers een handvat aangereikt om op een andere manier om te gaan met de beperkingen, die hun ziekte met zich meebrengt. De cursisten werken met een boek waarin huiswerkopdrachten staan. Deze opdrachten helpen deelnemers inzicht te krijgen in hoe zij hun eigen situatie kunnen veranderen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursuskosten.

De cursus start op 11 maart en is bedoeld voor mensen die (moeten) leven met een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld reuma, diabetes of een spierziekte, maar ook mensen met chronische pijn en fybromyalgie kunnen deelnemen.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Ledenorganisatie van ActiVite Thuiszorg Groot Rijnland via telefoonnummer (071) 516 14 15 of per e-mail: ledenorganisatie@activite.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×