Samenwerking RRC en Curium rond pijnbestrijding kinderen

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) en Curium-LUMC (Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie), slaan de handen in één op het gebied van pijnbestrijding bij kinderen.In de hedendaagse stressmaatschappij, is het niet meer ongewoon dat volwassenen last hebben van overbelastingsklachten, als RSI, rugpijn en burn outs. Dat ook de jeugd steeds vaker met dit soort problemen kampt, is wat minder bekend. Het RRC en Curium-LUMC hebben besloten om nauw met elkaar samen te gaan werken. Op die manier kunnen dagnoses sneller gesteld worden, en kunnen de patiëntjes effectiever en beter worden geholpen. Ook kan de zorg beter worden afgestemd en kunnen de kinderen gebruik maken van het beste van beide partijen.

De twee zorginstellingen kunnen elkaar bovendien goed aanvullen en veel van elkaar leren. Marc van Gestel, revalidatiearts en medisch directeur van het revalidatiecentrum vertelt: ‘Wij leren kinderen bijvoorbeeld om te gaan met stress en reiken ontspanningsoefeningen aan. Maar voor kinderen waarbij psychische klachten de overhand hebben, reikt onze kennis niet ver genoeg. Daar weet Curium-LUMC veel meer van. Curium-LUMC kan op het gebied van de lichamelijke aanpak – zoals bijvoorbeeld ons trainingsprogramma- weer leren van ons.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×