Raming bouwkosten Da Vinci nieuwbouw te laag

De geraamde bouwkosten voor de nieuwbouw van het Da Vinci college aan de Lammenschansweg zijn niet marktconform. Dat concludeert een extern bureau in opdracht van de gemeente Leiden. Tot het onderzoek werd besloten in maart vorig jaar toen bleek dat de kosten van de nieuwbouw 2,3 miljoen euro hoger uitvallen dan begroot. Naar nu blijkt is die 2,3 miljoen dus hard nodig. Conform de afspraken uit de projectovereenkomst die Leiden sloot, zijn de meerkosten voor rekening van de school. BBN Adviseurs uit Houten constateerde vooral verschillen in de berekeningen voor de afbouw. Zij beschouwen de school als relatief duur voor een VMBO school in vergelijking met andere plaatsen. Dat heeft alles te maken met de zichtlocatie aan de Lammenschansweg, waardoor gekozen is voor een relatief dure gevel. De prijs/kwaliteitverhouding is volgens de bouwtoets zeer aantrekkelijk.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×