Politie: "Telegraaf-artikel Leidse junk, niet waar"

In de Telegraaf van gisteren wordt de suggestie gewekt, dat de Leidse junk Iwan weer heeft toegeslagen (op 26 januari) en dat de man al tientallen keren door de politie zou zijn opgepakt. Volgens de politie Hollands-midden heeft het zogenaamde slachtoffer, een 40-jarige Leidse, zich in werkelijkheid niet bedreigd gevoeld door Iwan. Zij liep op 26 januari over de Hogewoerd, toen de junk haar om geld en mobiele telefoon vroeg. “Opzouten”, zei de Leidse, die Iwan wel kende vanuit haar supermarkt, waar voor de man een winkelverbod geldt. De politie heeft naar aanleiding van het Telegraaf-artikel nogmaals onderzoek gedaan en gesproken met de vrouw en komt niet tot die conclusie, dat de junk al tientallen keren zou zijn opgepakt, of dat de vrouw zich werkelijk bedreigd heeft gevoeld. Volgens de politie Hollands-midden is het artikel in de Telegraaf dus “niet waar”.

Iwan wordt wel actief door het corps in de gaten gehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×