Uitvoeringsprogramma pas in maart

De uitwerking van het collegeakkoord dat PvdA, VVD, CDA en GroenLinks voor Kerst sloten, wordt volgens wethouder Jan Jaap de Haan (CDA) in eind maart afgerond. Dat zei hij gisteren na het debat met de raadscommissie Werk en Financiën. In dit zogeheten Uitvoeringsprogramma is uitgewerkt welke financiële keuzes de wethouders maken. Collega wethouder Marc Witteman (PvdA) beloofde de raad bij de installatie van het nieuwe college half december nog dat het Uitvoeringsprogramma binnen 50 dagen zou worden gepresenteerd. Dat zou betekenen dat er eind februari een stuk zou moeten liggen. Gezien de uitspraak van De Haan lijkt het stadsbestuur dus meer tijd nodig te hebben.

Na afronding moet het programma nog door de raadscommissies om vervolgens door de raad te worden goedgekeurd. Dat impliceert dat ruim een half jaar na de val van het vorige college de draad weer volledig is opgepakt. Voor de nieuwe ploeg resteert dan tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 om hun woorden in daden om te zetten.

De bestuurswissel valt samen met de reorganisatie “Anders Werken” bij de gemeente Leiden. Sinds 1 januari is de hele organisatie op de schop gegaan. Onder de in mei vorig jaar aangetreden nieuwe directie zijn de clusters Dienstverlening, Ontwikkeling, Realisatie & Beheer en een shared service center gevormd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×