Oppositie legt Steegh alternatieve RGL overeenkomst voor

De raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid bespreekt vanavond de procesovereenkomst met de provincie die wethouder Steegh (GroenLinks) vorige week presenteerde over de RGL. Oppositiepartijen SP, D66, ChristenUnie, Leefbaar Leiden en SLO bieden de wethouder een alternatief aan. Zij roepen op om de bestuursovereenkomst uit 2005, waarin Leiden medewerking toezegt aan de aanleg van de RGL door de Breestraat, op te zeggen. Op die manier zou Leiden aan haar inwoners laten zien dat het de referendumuitspraak wél respecteert en voert het de druk op de provincie op om serieus naar alternatieven te kijken. Het leidt er volgens woordvoerder Peter Bootsma (D66) toe dat “Steegh het vertrouwen van de stad terugwint, waaraan hij zegt zoveel belang te hechten.” De raadscommissie vergadert vanavond in het stadhuis vanaf 20 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×