Gewapende overvaller in kraag gegrepen

Een 19-jarige man uit Leiden die een gewapende overval wilde plegen, is gisteravond in de kraag gegrepen.Hij kwam rond 19.50 uur gemaskerd een sigarenwinkel aan de Mauritsstraat binnen. Onder bedreiging van een mes, eiste hij geld van de eigenaar. Deze winkelier had geen zin om gehoor aan dat brutale verzoek te geven en haalde uit naar de overvaller. De klap miste en de geldeiser begon ongeduldig met zijn mes te zwaaien. Hierop begon de eigenaar te schreeuwen. Ook slingerde hij een geldasbak naar de gemaskerde man. Dit maal was het wel raak. De messentrekker vluchtte onverrichter zaken, maar kwam niet ver. Op de Waldeck Pyrmontstraat greep de gealarmeerde zoon van de winkelier hem in de kraag, waarna de politie hem kon aanhouden.Maandag wordt de verdachte aan justitie voorgeleid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×