Edwin de Vries in aangrijpende voorstelling

Acteur Edwin de Vries zet samen met pianist Yoram Ish-Herwitz op zeer overtuigende wijze de voorstelling ‘De Pianist’ van Roman Polanski neer. Dit aangrijpende stuk is gebaseerd op het autobiografische verhaal van de Joodse pianist en componist Wladyslaw Szpilman. De jonge Szpilman speelt op 23 september 1939 live in de radiostudio ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Hij kan zichzelf nauwelijks horen door het lawaai van de bombardementen. Een voltreffer op de studio maakt een abrupt einde aan het concert. Szpilman moet wonen en overleven in het getto van Warschau, waar veel te veel mensen samengepakt zitten en waar de meest afschuwelijke dingen gebeuren. Zo wordt een oude, invalide man uit het raam gegooid, omdat hij niet kan opstaan voor de onderdrukkers.

Samen met de pianist Yoram Ish-Hurwitz vertelt Edwin de Vries deze even intrigerende als boeiende geschiedenis. ‘De Pianist’ is een indrukwekkende voorstelling, waarin de schoonheid en de waanzin van de mens samenkomen. Een thema dat de moeite waard is om keer op keer opnieuw verteld te worden.

De voorpremière is te zien in het kader van ‘Kijkzondag’ op 17 februari om 16.00 uur ’s middags. De première vindt plaats op maandag 18 februari om 20.15 uur. Reserveren is mogelijk via de afdeling kaartverkoop van de Leidse Schouwburg op telefoonnummer 0900-900 1705 (25 ct pm), of via: www.leidseschouwburg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×