'No Books', openingsfeest Leiden Stad van boeken

Museum De lakenhal zal de tentoonstelling Stad van boeken-Zeven eeuwen lezen in Leiden openen met een spetterend feest! Schrijvers, dichters, muzikanten en de DJ-bus zorgen voor een swingend boekenbal zonder boeken ‘No Books’ in het Scheltemacomplex. De toegang is gratis. Meer info: www.lakenhal.nl.

Programma: Cartoonist Gummbah toont de omslagen van en draagt voor uit net niet verschenen boeken zoals: Borduren met gebalde vuisten, De Pijn van het halfrijm, Als de vaas met schaamhaar op tafel staat, Achteruitstromend water, Dingen tegen lust, Het vuur der berusting.

Pianist en zanger Peter Lunow zingt gedichten van Maria Barnas en doet dit zoals de dichter het bedoelt: klein door eenvoud.

Dichter, romancier, essayist, criticus en polemist en Ilja Leonard Pfeijffer draagt voor uit eigen werk.

Er is muziek van Poetry in Motion met gesproken woord van schrijver/dichter Mark Boog.

Johnny the Selfkicker (pseudoniem voor Johnny van Doorn, 1944-1991) was één van de eerste dichters die zijn teksten declameerde tijdens wilde manifestaties.

Losjes geïnspireerd op zijn optreden en thematiek schreven Bob Stoop en Ton van der Meer nieuwe teksten en muziek. Fredie Beckmans zingt liederen over het boeken van en de boeken in een kamer in het Winston Hotel. Hij treedt ook op als Johnny Rentokil, huurmoordenaar in dienst van het boek.

De DJ-bus tenslotte, een prachtig omgebouwde Volkswagenbus, wisselt de optredens af met muziek en zal het feest swingend afsluiten.

Het feest vindt plaats op 21 februari vanaf 20.30 uur in het Scheltemacomplex, Marktsteeg 1, Leiden. Meer info: www.scheltemacomplex.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×