Maak een plan voor een opgeruimde straat of buurt

Het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente Leiden daagt bewoners, bedrijven en scholen in Leiden uit, om een plan te ontwikkelen dat bijdraagt aan een aantrekkelijke, schone, opgeruimde straat of buurt.Dit plan moet voldoen aan een aantal criteria. Zo moet het betrekking hebben op de eigen omgeving, moeten de bedenkers bij de uitvoering ook zelf de handen uit de mouwen steken, is het de bedoeling dat zoveel mogelijk bewoners uit de buurt achter het plan staan en het plan moet ook op de lange termijn nut hebben.

Via het Fonds Wijkinitiatieven stelt de gemeente een bedrag beschikbaar voor dergelijke acties. Een schoonmaakactie mag maximaal 115 euro kosten. Bij een actie om de buurt groener te maken worden de kosten vergoed tot een maximum van 1.150 euro. Voor het opknappen van een speelplek wordt maximaal 230 euro neergeteld.Het indienen van de plannen is gratis. Dit kan tussen aanstaande vrijdag en vrijdag 14 maart worden gedaan. Een aanmeldingsformulier en informatiefolder zijn te vinden op www.leiden.nl/woonomgeving.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×