"geluk" niet op Hooglandsekerkgracht

De Vereniging Pancras-West heeft het college per brief verzocht maatregelen te nemen tegen de toenemende hoeveelheid “geluk” op de Hooglandsekerkgracht.De wijkvereniging is erg trots op de gracht, sinds deze is heringericht en er geen parkeerplaatsen meer zijn.De hondenbezitters zijn vooral blij met het middelste gedeelte van de gracht en laten daar hun viervoeters uit. De meesten ruimen het “geluk” dat de honden er achterlaten op, maar niet iedere hondenbaas doet dat.Regelmatig gaan de bewoners van de Hooglandsekerk dus zelf opzoek naar het “geluk”. De hoeveelheid poep die ze moeten opruimen, wordt naar hun zeggen steeds groter.

In zijn brief verzoekt Jaap van Meijgaarden, die voorzitter van De Vereniging Pancras-West is, het college om de reinigingsvereniging weekelijks de gracht te laten ontpoepen. Ook oppert hij de mogelijkheid om voor deze klus de Veegploeg van Stichting De Binnenvest in te schakelen.Verder stelt hij in de brief voor, dat de gemeentelijke toezichthouders meer aandacht besteden aan het probleem en dat zij indien nodig bekeuringen uitschrijven aan nalatige hondenbezitters.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×