Baraná Trio, foto: PR.

Versmelting van wereldmuziek en Jazz met Baraná Trio

Baraná Trio is het jongere broertje van Baraná & Co, die al eerder met succes optraden in Leiden. De X presenteert dit trio met de Turkse zanger en snarenspeler Behsat Üvez, jazzklarinettist Steven Kamperman en hedendaags accordeonist Bart Lelivelt op 23 februari in de Tuinzaal van de Burcht. De pers is lovend over de fantastische versmelting van Jazz en wereldmuziek, die dit trio ten gehore brengt. Moorsmagazine noemde hen een “fenomenale wereldfusieband”. Het thema van het concert is geïnspireerd op het klassieke Turkse thema van de eeuwige liefde van de nachtegaal voor de roos. Dit thema wordt op verschillende manieren uitgewerkt, soms serieus, dan weer speels. Vurige ballades en jachtige ritmes vormen het uitgangspunt voor avontuurlijke improvisaties.

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 februari, aanvang 21.00 uur. Meer info: www.barana.nl

Tuinzaal Burcht, Burgsteeg 14, Leiden. Meer info:www.de-x.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×