Lesbrief over boeken en drukken voor scholieren

De Stichting Industrieel Erfgoed Leiden, het Regionaal Archief Leiden en Stedelijk Museum de Lakenhal, hebben een lesbrief ontwikkeld. Deze lesbrief geeft de leerlingen van de hogere klassen van de basisschool en de lagere klassen van het middelbaar onderwijs, uitgebreide informatie over de belangrijke rol die boeken en drukpersen in de Leidsche geschiedenis speelden. Te denken valt daarbij bijvoorbeeld aan de oude bibliotheken, de beroemde uitgeverijen en de grootschalige innovatie in grafische technieken. De brief is geschreven door de educatief medewerker van het Regionaal Archief Leiden. Naast de informatieve rol over de geschiedenis, moet de brief er ook toe leiden dat de lezers meer inzicht krijgen in het belang van technologische innovatie en vrijheid van meningsuiting.

De lesbrief sluit goed aan op de tentoonstelling “Stad van Boeken: Zeven Eeuwen Lezen in Leiden”, die nog tot 1 juni in de Lakenhal te zien is. Voor jongeren wordt deze tentoonstelling verlevendigd met behulp van een multi-media-rondleiding.Vanaf komende vrijdag is de brief verkrijgbaar bij het Regionaal Archief Leiden (Boisotkade 2a) en Stedelijk Museum de Lakenhal (Oude Singel 28-32).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×