Science Café over rechtspraak

Wie geïnteresseerd is in rechtspraak, is volgende week dinsdagavond welkom bij het Science Café. Het thema is dan namelijk “Rechtspraak: kennis of gokwerk?”Er zal onder andere worden stilgestaan bij de zaak rond Lucia de B, die hoofdzakelijk op statistische gronden is veroordeeld voor meervoudige moord, zonderdat er concreet bewijs lijkt te zijn.

Tijdens het Café zullen prof.dr. Richard Gill, universitair docent wiskunde en mede-organisator van een stille tocht rond Lucia de B., prof.dr. Aernout Schmidt, universitair docent recht &informatica, prof.dr. Jos van den Broek, docent wetenschapscommunicatieUniversiteit Leiden en mr.drs. Nico Arkenbosch, Centrale Raad van Beroep, die ook discussieleider is, van zich laten horen.Het Science Café vindt plaats in het Juridisch Café aan Steenschuur 25 en begint om 20.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×