Verdachte verkrachting bij Zijlpoort is aangehouden

Een 19-jarige leidse vrouw werd op zaterdag 12 mei vroeg in de ochtend verkracht bij de Zijlpoort. De vrouw werd onder dwang meegenomen naar het groenstrookje naast de begraafplaats, nadat zij van haar fiets was gesleurd. Deze gebeurtenis veroorzaakte veel onrust onder de Leidse bevolking. Afgelopen dinsdag werd een 21-jarige Leidenaar als verdachte aangehouden en verhoord. De politie kwam hem op het spoor na gedegen en uitgebreid onderzoek en vergelijking van dna-materiaal. De zaak leek vast te zitten ondanks regionale en landelijke opsporingsprogramma’s zoals AVRO’s ‘Opsporing Verzocht’. De verdachte werd echter in januari van dit jaar aangehouden voor een geweldszaak. Daarbij werd, met zijn toestemming, dna afgenomen. Dit bleek overeen te komen met sporen die in deze verkrachtingszaak zijn aangetroffen. De man zal vrijdag 22 februari voorgeleid worden aan de rechter commissaris.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×