Feestelijke opening Leids Boekenbal

Gisteravond opende De lakenhal de tentoonstelling ‘Stad van boeken, Zeven eeuwen lezen in Leiden en Boek in wording’ met een spetterend feest in het Scheltemacomplex. Het ‘leidse Boekenbal’ werd opgeluisterd door schrijvers, dichters en veel muziek. Na een simpele, maar smakelijke maaltijd opende Edwin Jacobs, directeur van Museum de lakenhal, het boekenfeest: ‘No Books’. Cartoonist Gummbah moest eerst flink door het publiek aangeroepen worden, voordat hij op het podium verscheen. Gummbah droeg voor uit ‘nog net niet verschenen boeken’ met hilarische fragmenten, zoals de brief aan Balkenende, waarin de schrijver graag wat schaamhaar en teennagels van de minister president wil hebben voor zijn verzameling van ‘charismatische types’. Afgewisseld door muziek van de DJ- volkswagenbus traden onder andere op: Peter Lunow, Ilja Leonard Pfeijffer, Bob Stoop & Ton van der Meer, Mark Boog en Fredie Beckmans. Het was een mooi feest!

Foto’s Jacqueline Borg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×