Dienstencentrum na zo'n 14 jaar weg uit Bakkerij

Gisteren hebben Diaconaal Centrum De Bakkerij en de buurtbewoners officieel afscheid genomen van het Dienstencentrum van Stichting De Binnenvest. Het Dienstencentrum dat dagopvang biedt aan Dak- en Thuislozen was ongeveer 14 jaar lang gevestigd in een ruimte van De Bakkerij, aan Oude Rijn 44. Hier konden de bezoekers terecht voor hun post, ondersteuning, wat gezelligheid, een kopje koffie en een praatje. Ook konden zij zich er douchen en hun kleding wassen.

Hoewel het afscheidsfeest gisteren gevierd is, is het Dienstencentrum nog niet vertrokken. Dat gebeurt binnenkort. Zodra het gebouw Nieuwe Energie op het Nuon-terrein helemaal klaar is, verhuist de dagopvang daar naartoe.Tijdens het afscheid gisteren, werd stilgestaan bij de vele bezoekers die het Dienstencentrum de afgelopen jaren aandeden. De laatste jaren groeide dit aantal uit naar 70 tot 100 mensen per dag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×