Lezing over achtergronden Olympische Spelen Beijing

Onder de titel ‘Welkom in Olympisch Beijing’ geeft Jeroen Kloet, docent Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, een interessante lezing in Museum Volkenkunde. In deze lezing zal de Kloet aan de hand van beeldmateriaal ingaan op het belang van de Olympische Spelen voor China en duidelijk maken hoe de Communistische Partij de Spelen gebruikt om een specifiek beeld van Beijing en van China neer te zetten. Ook zal hij ingaan op het verzet tegen de spelen door de lokale Beijinger en ook door Nederlandse cabaretiers.

De lezing vindt plaats op zondag 9 maart, aanvang 15.30 uur. Meer info: www.volkenkunde.nl

Museum Volkenkunde, Steenstraat , Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×