Hogeschool Leiden en Valent nu status academische werkplaats

De Hogeschool Leiden en de regionale zorginstelling Valent hebben van ZonMw de status academische werkplaats gekregen. Dat houd in dat de instellingen samen onderzoek kunnen gaan doen naar preventiemogelijkheden rond overgewicht en diabetes. Dit zijn twee grote volksgezondheidsproblemen waarbij de thuiszorg die Valent biedt,een belangrijke rol kan spelen.het lectoraat ‘Mensen met chronische ziekten” van de Hogeschool, coördineert de activiteiten die binnen de werkplaats worden uitgevoerd.

De organisatorische coördinatie is in handen van Valent. De werkplaats maakt verder gebruik van de al aanwezige kennis van het LUMC, waar een paar jaar terug al een soortgelijke werkplaats op het gebied van de openbare gezondheidszorg startte. Het LUMC heeft dan ook geholpen bij de aanvraag. Een academische werkplaats is een duurzaam samenwerkingsverband tussen een universiteit en zorginstellingen. De Hogeschool Leiden heeft als éénvan de weinige hogescholen nu ook dit predikaat bemachtigd. De belangrijkste doelen van een academische werkplaats, zijn dat de deelnemers samen een langlopend onderzoeksprogramma vaststellen en uitvoeren, en het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen praktijk en wetenschap.Het is de bedoeling dat de academische werkplaats in de zomer officieel start en dat Valent, het LUMC en de Hogeschool structureel gaan samenwerken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×