Wat is de Leidse Canon zonder Zangeres Zonder Naam?

Tijdens de eerste discussieavond over het conceptontwerp van de Leidse Historische Canon liepen de meningen van de aanwezige Leidenaren flink uiteen. De een noemde de historische grachtengordels, waar binnen de singels een overmaat aan onderwerpen aanwezig zijn, de ander wilde graag ook de randgemeenten van leiden erin vernoemd hebben. Meest opvallend was toch wel de vraag, waarom beroemde Leidenaren niet genoemd worden in het concept. Volgens een aantal aanwezigen mocht de beroemde Leidse Koningin van het levenslied, de Zangeres Zonder Naam, zeker niet ontbreken. “Zij was immers zo Leids als het maar kan”, aldus een van de aanwezigen. De commissie zal ook deze aanvulling meenemen.

De samenstellers van de Canon, Hans Blom, Cor Smit en Rudi van Maanen, reageren tevreden: “De input was goed en opbouwend. Het is erg interessant om te merken dat er toch nog zaken zijn waar we geen rekening mee gehouden hebben”.

Joost Bleijie, de voorzitter van deze eerste discussieavond liet weten dat er zaterdag 8 maart door twee Leidse studenten tussen 10.00 en 11.00 uur op de Haarlemmerstraat een enquĂȘte gehouden zal worden. Hierbij worden vragen gesteld aan het publiek, wie voor hen de beroemdste nog levende Leidenaar is en wie is op dit moment de beste ambassadeur van de stad zullen worden.

Via de website kan iedereen zijn mening geven: www.leidsecanon.nl

De volgende discussieavond vindt plaats op woensdag 5 maart om 20.00 uur in bibliotheek BplusC in de Stevenshof (Trix Terwindtstraat 6). Het slotdebat zal op 12 maart gehouden worden in het Scheltemacomplex aan de Oude Singel. Iedereen is van harte welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×