Hybride waterstofbus gepresenteerd!

Omdat Zuid-Holland graag een schone provincie wil zijn, worden voor het busvervoer in de Duin- en Bollenstreek, Leiden en Rijnstreek/Midden-Holland in de herfst van dit jaar hybride waterstofbussen ingezet. Vandaag presenteerden Van Hool en Connexxion deze bus aan Zuid-Holland. Het Belgische bedrijf Van Hool fabriceert de hybride bussen en heeft hiermee al veel positieve ervaringen opgedaan. De bus kan op zowel waterstof als op elektriciteit rijden. De ‘uitlaatgassen’ bestaan uit reukloze en gevaarloze waterdamp. Bovendien is de bus veel stiller. Voor passagiers is dit model zeer comfortabel en beschikt bovendien over een lage instap bij alle deuren. De vloer is eveneens laag en daardoor voor minder validen goed toegankelijk. Naast de schone bussen werkt de provincie Zuid-Holland ook aan het uitbreiden van aardgasvulpunten voor auto’s en stroompunten op de wal voor scheepvaart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×