Leidenaar wint Groot Deventer Dictee

Het Groot Deventer Dictee dat gisteravond in het stadhuis van de Koekstad gehouden werd, is gewonnen door een Leidenaar. De Leidse Pieter van Diepen maakte net als een medespeler uit Harderwijk maar drie fouten. In de extra zin die het tweetal moest schrijven om de winnaar te bepalen, blonk Van Diepen meer uit dan zijn tegenstander. De prijs die de Leidse taaltopper mee naar huis mocht nemen, is een gouden vulpen met een waarde van maar liefst 298 euro.

Eén van de zinnen waarover de deelnemers zich bogen, luidde “In dit jaar van de Olympische Spelen, waarin in boerkini’s gehulde Oekraïense waterpoloërs tijdens de openingsceremonie hand in hand zullen lopen met eenschwadronnerend rugbyvijftiental van Sri Lankaanse afkomst, worden de svarabhaktivocalen van de sporters door het gesofisticeerde journaille opgetekend.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×