SP wil jongerencentrum in binnenstad

“De gemeente Leiden wil al jaren voor een dubbeltje op de eerste rang zitten als het gaat om voorzieningen voor jongeren”, zo schrijft de SP in een persbericht. De partij meent dat Leiden in verhouding tot andere gemeenten weinig in jongeren investeert. Zo zijn de jongerencentra die ruim tien jaar geleden nog in het centrum stonden, verdwenen. Op het voorstel van de SP om het jongerenwerk weer nieuw leven in te blazen, reageerden de meeste partijen negatief.

vInmiddels heeft Jeugdwerk Midden Holland de noodklok geluid, omdat de jongerenlocaties in de wijken veel te klein zijn.De SP stelt voor, om de jongerenlocaties in de wijken in te zetten voor de jeugd tot 16 jaar en de oudere jongeren een jongerencentrum in de binnenstad te geven. “Daarmee haal je overlast (die komt immers vooral van oudere jeugd die buiten rondhangt) weg uit de wijken en heb je meer ruimte in de clubhuizen en jeugdhonken voor het jongerenwerk”. De politie, het Jeugd- en Jongerenwerk MH, het ROC, Libertas en de jeugdzorg ondersteunen het voorstel om een stedelijk jongerencentrum op te richten, aldus de partij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×