Zijlwijkschool ondersteunt Oegandese scholieren

De leerlingen van de Zijlwijkschool in de Merenwijk, ondersteunen een aantal Oegandeese leeftijdsgenootjes. Het gaat om kinderen die lessen volgen bij de school van de Happy and Joy foundation. Iedere klas van de Zijlwijkschool heeft één leerling geadopteerd, waarvoor de kinderen wekelijks schoolgeld meebrengen.De Happy and Joy foundation is een kleinschalige organisatie uit Sassenheim. De Zijlwijkschool heeft regelmatig contact met de organisatoren. Zo hebben zij de leerlingen van de Leidse school onlangs zelf verteld over hun Oegandese medescholieren.

Op de Oegandese school komen kinderen van drie tot acht jaar om Engels te leren spreken, lezen en schrijven, maar ook om te spelen en te sporten.Ook de schoolkleding en de overblijf worden voor deze kinderen betaald.Op www.happyandjoy.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×