Ondertekening door de heren de Boer en Van Gaal, foto: PR.

ROC Leiden en Portaal tekenen samenwerkingsovereenkomst

Vrijdag 7 maart ondertekenden de heer Van Gaal, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Leiden en de heer De Boer, directeur van woningcorporatie Portaal in Leiden een samenwerkingsovereenkomst. In het restaurant van het bedrijfsverzamelgebouw van Portaal, ‘Nieuwe Energie’ in Leiden, gaan de leerlingen van ROC het restaurant runnen. Naast koffie, lunch en diners zullen de leerlingen ook de inkoop en verkoop verzorgen en de catering bij evenementen. Voor de leerlingen is het erg belangrijk zich optimaal voor te bereiden op een werkzaam leven. Portaal en ROC Leiden geven de leerlingen door middel van dit project daartoe de kans. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Portaal: “Nieuwe Energie is een industrieel monument, gevestigd in een voormalige textielfabriek in het centrum van Leiden. De oude machinehallen zijn herontwikkeld tot multifunctioneel gebouw. In Nieuwe Energie komen zorg, economie en publiek samen. Bedrijven, openbare tentoonstellingsruimtes en een daklozenopvang zijn bewust onder één dak geplaatst. Zo komen in het gebouw verschillende opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen. Voorts is straks ruimte voor een groot aantal kleinere en grotere units voor bedrijven in de communicatiesector, variërend van internet en nieuwe media tot tekstschrijvers, fotografen, filmmakers, vormgevers en kranten- en bladenmakers”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×