D66-fractievoorzitter Paul van Meenen sprak op het Stadhuisplein nog maar eens schande van het feit dat de coalitiepartijen gewoon doorgaan met de voorbereidingen van de aanleg van de RijnGouweLijn door de binnenstad. (Foto's: Chris de Waard).

D66-protest tegen RGL: 'Je verscheurde de uitslag...'

Met een heus protestlied op de melodie van ‘Ik verscheurde je foto’ van Koos Alberts heeft D66 Leiden vanmiddag geprotesteerd tegen de aanleg van de RijnGouweLijn door Leiden. Fractie-voorzitter Paul van Meenen ging gewapend met soundmachine en altijd scherpe tong tekeer tegen de coalitiepartijen die onder druk van de provincie de referendumuitslag naast zich neer leggen. Van Meenen zong uit volle borst “Je verscheurde de uitslag, hebt m’n stemmen verbrand, in mijn hart moet ik huilen, nee, geen tram naar het strand. Je verscheurde de uitslag, maar ik protesteer nog steeds, want je weet dat ik dit nooit meer vergeet.” Enkele tientallen medestanders zongen mee terwijl figuranten de coalitie uitbeeldden en de stembiljetten verscheurden. Van Meenen: “Ik stop nu even met zingen, anders raak ik mijn stem kwijt. De uwe bent u al kwijt.”

Voorman Paul van Meenen wil met het protest nog maar eens duidelijk maken dat de collegepartijen PvdA, VVD, CDA en GroenLinks kiezersbedrog plegen. Met het negeren van de uitslag is in de ogen van D66 een dieptepunt in de democratie bereikt. Volgens Van Meenen is het nog niet te laat om de RGL tegen te houden. “De provincie is alleen maar een papieren tijger en over twee jaar zijn er weer verkiezingen. Dan ligt die RGL er heus nog niet.”

Even verderop voerde ook de SP actie tegen de coalitie. Het is nu een jaar na het referendum en de SP deelt daarom citroenvlaai en -limonade uit. “Om de zure nasmaak te symboliseren”.

De complete tekst van het D66 protestlied staat op //www.d66leiden.nl/?d=rgl.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×