'Tergend Langzaam Wakker Worden'

Theatergroep NoBis speelt het stuk ‘Tergend Langzaam Wakker Worden’, met teksten van Adelheid Roosen en George Groot in het Leidse Imperiumtheater. Het stuk, aan de hand van ‘Clara S’ door Elfiede Jelinek, gaat over een van de grootste clichés: de strijd tussen de seksen. In een toevallige ontmoeting tussen de snel geëmotioneerde vrouw en de nogal onderkoelde man wordt  de strijd verbaal uitgevochten over tegenstellingen zoals: structuur-chaos, vaders-dochters, de gevestigde orde en het doorbreken daarvan, maar bovenal mannen-vrouwen.

“Als de talenten van de vrouw de norm van de tijd te boven gaan, ontstaat er iets monsterlijks. Het is een vergrijp tegen de eigendomsrechten van degene aan wie het wijfje ter beschikking moet staan. De geest van de vrouw moet zich bezighouden met het bedenken van nieuwe gerechten en het verwijderen van afval…”

Het stuk wordt gespeeld op 11 en 12 april, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn al te bestellen via: www.no-bis.nl.  Zie ook: www.nobis.hyves.nl

Imperium Theater, Oude Vest 33e, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×