ZVL speelster Noeki Klein, hier in actie tijdens halve finale Champions Cup, blijft haar internationale wedstrijden buiten Leiden spelen.

Geen internationaal waterpolo in Leiden

Een uitbreiding van één van de baden in zwembad De Zijl met 5 meter om internationale wedstrijden te kunnen afwerken is én blijft onmogelijk. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van het CDA. Uitsluitend als ooit in Leiden wordt besloten voor de aanleg van een nieuw zwembadcomplex kan eventueel met de randvoorwaarden voor internationaal waterpolo rekening worden gehouden.

De dames van ZVL plaatsten zich voor de halve finale van de Champoins Cup. Zij verloren nipt van hun Hongaars opponentes, maar kunnen dat nog goed maken in de thuiswedstrijd op 22 maart. Daarvoor moeten zij uitwijken naar Amsterdam omdat De Zijl dus niet aan de internationale afmetingen voldoet. De internationale waterpolobond wilde geen dispensatie verlenen.

Het CDA informeerde bij het college naar de mogelijkheden voor aanpassing van één van de baden. Die zijn er dus niet. Het is wel mogelijk om internationale kortebaan wedstrijden te houden. Dan is een investering van 80 tot 100.000 euro nodig voor een verplaatsbare brug en een tijdwaarnemingssysteem.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×