PvdA blijft aandringen op opruimen weesfietsen

Bijna een jaar geleden trok de PvdA voor het eerst bij het College van B&W aan de bel om erachter te komen waarom het maar niet lukt om van de vele (bijna 2.000) weesfietsen af te komen die in de buurt van het Centraal Station rondslingeren. Eind januari probeerde de partij het opnieuw met een serie vragen. Inmiddels zijn de antwoorden binnen en wordt ook veel duidelijk. Pas begin november is er gestart met het in kaart brengen van de weesfietsen. Sindsdien zijn er pas zo’n 350 daadwerkelijk verwijderd.

Vooral de stalling onder de taxistandplaats zorgt voor veel klachten van fietsers die in de enorme chaos hun fiets niet kwijt kunnen of beschadigd terugvinden. Binnenkort moet dat beter gaan, want de gemeente is er eindelijk aan toe om ook deze stalling van de zwerffietsen te ontdoen.

De gemeente heeft ervoor gekozen om eerst alle fietsen van de achterkant van het station (in gemeentelijk jargon: zeezijde) te verplaatsen naar de voorzijde (stadszijde). Aan de zeezijde komt een grote nieuwe fietsenstalling, tot die tijd zijn er extra plekken bij het belastingkantoor. Nu dit deel van de stallingen is ‘opgeruimd’ is de stalling onder de taxi’s aan de beurt. Medewerkers van ‘Toezicht door Jongeren’ doen een stukje gekleurd tape om het achterwiel en -spatbord. Als de tape na twee weken nog niet is verbroken, kan de gemeente de fiets verwijderen.

Leiden weesfietsen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×