Huis van de Sport krijgt er nog een ondergrond bij

Als er toekomst is voor het schaatsen in Leiden, ligt deze hoe dan ook in het Morskwartier. Het college besloot dinsdag om de mogelijke aanleg van een 400 meter ijsbaan op te nemen in het haalbaarheidsonderzoek naar het Huis van de Sport. De kosten, geschat op ruim 14 miljoen euro, moeten worden verdisconteerd in dat totale plan waarin functies van wonen, onderwijs en sport zijn gecombineerd. Als een 400 meter baan niet mogelijk blijkt binnen het Huis van de Sport, komt renovatie van de huidige ijshal aan de Vondellaan in beeld.

Daarmee wordt een volgende sport aan het prestigieuze project toegevoegd. Volgens de architect is het mogelijk om in het Huis van de Sport een 400 meter atletiekbaan en ijsbaan boven elkaar aan te leggen. Verder zijn in het plan al indoor zaalsportaccommodaties opgenomen en sportvelden voor voetbal en rugby. Eind april wordt duidelijk hoe het onlangs aangetreden stadsbestuur verder gaat met dit particuliere initiatief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×