Juristen buigen zich over besluit Koppenhinksteeg

De toekomst van Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft nog minimaal een paar dagen in nevelen gehuld. Het college discussieerde vandaag over het concept besluit dat de ambtenaren hadden voorbereid. De verdeeldheid binnen de coalitie over dit onderwerp werkt ook in deze laatste fase nog door, zo bleek dinsdag. Behoedzaam formulerend gaf burgemeester Henri Lenferink te kennen nog een paar dagen nodig te hebben om “de juiste formulering te vinden”. Juristen moeten daarvoor gaan zorgen.

Daarmee sluit dit college de besluitvorming over de Vrijplaats Koppenhinksteeg geheel in stijl af. Vele jaren van discussie gingen vooraf aan de notitie die het in oktober 2007 gevallen links-christelijke college opstelde. Woningcorporatie Ons Doel zou het pand kopen en verantwoordelijk worden voor renovatie en verhuur. Tekorten worden aangezuiverd door de gemeente. Nu er extra geld nodig blijkt, dreigt het huidige college de legalisering terug te draaien, tot verbijstering van gebruikers in het voormalig kraakpand. Eurodusnie, initiatiefnemer van onder andere ontmoetingsruimte De Linkse Kerk, kwam afgelopen weken in actie om steun te verzamelen voor doorzetten van de legalisering.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×