Legionella in Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen

Tijdens een veiligheidscontrole op het drinkwater in de leidingen in de flats aan de Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen is een verhoogde concentratie van de legionellabacterie geconstateerd. Woningcorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet liet de controle uitvoeren en ontving gisteren de resultaten van het laboratorium. Uit de resultaten blijkt dat het water meer bacteriën bevatte, dan wettelijk is toegestaan. De Sleutels van Zijl en Vliet heeft zowel het ministerie van VROM als de GGD in kennis gesteld. De controle viel samen met onderhoudswerkzaamheden aan de waterleiding.

Morgen wordt in de Pelmolen begonnen met het spoelen en reinigen van alle leidingen. Daarna zal het water opnieuw getest worden op legionella. “Zodra de uitslagen bekend zijn, zullen wij de bewoners informeren over veiligheid van het leidingwater,” aldus manager Vastgoed bij de Sleutels van Zijl en Vliet, Wilbert de Wilde. “Tot die tijd krijgen alle bewoners speciale douchekoppen die niet vernevelen. Besmetting met de legionella bacterie vindt namelijk plaats door het inademen van nevel en niet door het drinken van water.”

De bewoners van de flats aan de Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen zijn inmiddels geïnformeerd over de aanwezigheid van de legionellabacterie. De Wilde: “Ook gaan wij gelijk starten met het verwijderen van de legionella en diverse veiligheidsmaatregelen nemen om de gezondheid van de bewoners te beschermen. Inmiddels hebben al onze bewoners een brief van ons ontvangen met daarin de maatregelen die wij gaan nemen en geven wij in een bijlage voorlichting. Ook zijn medewerkers van de Sleutels van Zijl en Vliet ter plaatse aanwezig om waar nodig voorlichting te geven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×