Paasvieringen Hartebrugkoor muzikaal opgeluisterd

De paasvieringen van de Hartebrugkerk worden dit jaar muzikaal opgeluisterd door het Hartebrugkoor, enkele solisten, de Schola Cantorum en het Dameskoor.Vanmiddag wordt de plechtigheid rond de Kruisweg, die om 15.00 uur begint, begeleid door het dameskoor. Vanavond brengt de Schola Cantorum, tijdens de viering rond de Lijdensweg enkele Gregoriaanse gezangen ten gehore. Dorien van Rumpt (alt-mezzo) en Jan Mooij (bariton) treden daarbij op als solist. Deze viering begint om 19.30 uur.

Tijdens de Paaswake, die morgenavond om 21.30 uur aanvangt en de plechtige Hoogmis op 1e Paasdag om 11.00 uur, zullen de Missa Pro Pacem van Bernard Bartelink, het Magnificat van Hendrik Andriessen, Freut euch alle van Johann Sebastian Bach en Lead me, Lord van de 19e eeuwse componist Samuel Sebastian Wesley klinken. Alle vieringen worden begeleid door organist Jan Verschuren en dirigent René Verhoeff.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×