Speed-solliciteren ROC succesvol

Zo´n 120 eerstejaars ICT-leerlingen van het ROC hebben afgelopen woensdag deelgenomen aan een Speed-sollicitatieactie. Tijdens deze actie konden zij een stagecontract in de wacht slepen.Op het schoolplein van de ICT academie van ROC Leiden stond een grote tent, waarin zich een aantal bedrijven bevond, dat op zoek was naar stagiaires. In twee uur tijd sprak ieder bedrijf met tien tot twaalf leerlingen. Alle aanwezige bedrijven hadden uiteindelijk een paar stagecontracten afgesloten.

Eric Lakerveld die de dag organiseerde, is tevreden en zegt “De speed-sollicitatiedag is de perfecte manier om bedrijven en leerlingen aan elkaar te koppelen”. Een dag eerder was de grote tent het toneel van de jaarlijkse Carrièrebeurs. Tijdens deze beurs presenteren bedrijven en hbo-scholen zich aan de leerlingen, om hen zo te helpen bij de vraag of zij na hun opleiding door willen leren, of aan het werk willen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×