Leiden heeft calamiteitenprocedure wél op orde

Er is voor de gemeente geen enkele aanleiding om de werkwijze bij meldingen van calamiteiten te veranderen. Er zijn sluitende afspraken gemaakt met de meldkamer van Veiligheidsregio Hollands-Midden als inzet van medewerkers van Stedelijk Beheer nodig is. PvdA raadslid Conny Broeyer drong bij het college aan op maatregelen voor een betere bereikbaarheid van de gemeente bij ernstige situaties die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Uit antwoorden op haar schriftelijke vragen komt naar voren dat er volgens het college niets loos is.  

Stedelijk Beheer is sinds de reorganisatie “Anders Werken” de benaming van het voormalig servicepunt Woonomgeving (overigens op de gemeentelijke site nog niet aangepast). In de beantwoording schetst het stadsbestuur nog eens de procedure. Stedelijk Beheer is bereikbaar tussen 07.30 en 17 uur op 0715165501. Daarna gaat het antwoordapparaat aan, ook via de gemeentelijke website kan een bericht worden achtergelaten. “Bij zeer ernstige situaties die direct actie vragen en niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, bel 112”, zo luidt de tekst op het antwoordapparaat. Als 112 wordt gebeld. laat de meldkamer polshoogte nemen door brandweer of politie en zo nodig Stedelijk Beheer inschakelen. De meldkamer beschikt over de nummers om de radaren binnen die gemeentelijke afdeling in gang te zetten. Die nummers worden volgens het college niet publiek gemaakt: “Dit voorkomt misbruik van de inzet van medewerkers van Stedelijke Beheer buiten kantooruren.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×