Ludiek kostuum trouwambtenaar voortaan uit den boze

Als dat al een vraagstuk was voor hen, hoeven ambtenaren die huwelijken voltrekken vanaf nu niet langer over hun kledingkeuze na te denken. De toga voorzien van Leids wapen is verplicht, zo blijkt uit het nieuwe reglement burgerlijke stand dat het college dinsdag vaststelde. Aanleiding voor het aanscherpen van de kledingvoorschriften blijkt een huwelijk dat werd voltrokken door een ambtenaar die zich voor de gelegenheid in Sinterklaaskleding had uitgedost. Dat ging het college toch iets te ver, reden om in het reglement expliciet te melden wat de dresscode is. Voor de creatieve geesten is er nog één uitweg. Afwijking van het voorschrift is alleen toegestaan na toestemming van de unitleider Burgerzaken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×