Gebruik Regiotaxi door OV-reizigers flink gestegen

Hoewel het gebruik van de Regiotaxi vorig jaar met 2,5% gedaald is ten opzichte van 2006, is het aantal reguliere gebruikers van deze vorm van aanvullend openbaar-vervoer met 20% gestegen. De hoeveelheid WMO-gebruikers, dus mensen die bijvoorbeeld vanwege een handicap of ouderdomskwaal met de Regiotaxi kunnen reizen, is met 5,6% afgenomen. Dit alles blijkt uit het jaaroverzicht over 2007 van Regiotaxi, dat onlangs verscheen en dat te vinden is op www.hollandrijnland.net.

De afname van het aantal WMO-reizigers, is waarschijnlijk veroorzaakt door het minder goede imago dat Regiotaxi de laatste jaren omgaf. Over een totaal van ongeveer 150.000 ritten ontving Regiotaxi vorig jaar 599 klachten. 95,3% van de geboekte ritten werd volgens de normering stipt uitgevoerd.De Regiotaxi is actief in Leiden, Alkemade,Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude en is een vorm van aanvullend openbaar vervoer, die het midden houdt tussen het reguliere bus- en taxivervoer. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf hun woonplaats vijf ov-zones met de Regiotaxi reizen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×