SP krijgt college niet aan de praat over Koppenhinksteeg

Pogingen van de SP om tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond een inhoudelijk debat te voeren over de toekomst van de Vrijplaats Koppenhinksteeg bleken vergeefs. De meeste fracties én het college onthielden zich van commentaar. Zij reageren pas als alle vragen, die de afgelopen week zijn gesteld over het voorgenomen besluit om het pand aan de Koppenhinksteeg te herontwikkelen, zijn beantwoord. Dan pas is het moment om politiek gezien het standpunt te bepalen, aldus de diverse woordvoerders. Wethouder Pieter van Woensel had veel woorden nodig om de vragen van SP woordvoerder Eva de Bakker met dezelfde boodschap te beantwoorden.

Voor een bomvolle publieke tribune deed hij inhoudelijk geen enkele mededeling. Op aandringen van de PvdA wilde hij wel de toezegging doen dat de raadsfracties uiterlijk dit weekeinde antwoord hebben op hun vragen. Voor de SP, en in mindere mate D66 en de Stadspartij Leiden Ontzet, resteerde de constatering dat onduidelijk blijft wat nu de echte reden is voor het herroepen van de legalisering van de activiteiten aan de Koppenhinksteeg. “Door de wisseling van stadsbestuur is er geen accuraat zicht op de huidige financiële situatie. Hoe kan dan bepaald worden dat er geen geld is voor dit initiatief?”, aldus Van Meenen (D66). Het antwoord wordt de komende weken duidelijk, te beginnen in de raadscommissie van dinsdag 8 april.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×