Appels en peren van Marty van Raayen, foto: PR.

Appels met Peren bij Sidac Studio

Paul Habers, Christien Alkemade en Marty van Raayen delen al ruim vijftien jaar hun ‘atelierzolder’. Dat ze ieder hun eigen stijl bezitten is te zien in de expositie ‘Appels en Peren’ bij Sidac Studio. “Het thema van de expositie is ontstaan uit de vraag wat ons bindt”, vertelt van Raayen, “Ik zei dat je geen appels met peren kunt vergelijken, en zo is het gekomen”. Habers maakt landschapen en Boeddha-schilderijen en laat zich sterk inspireren door Edward Hoppers, die vervreemding en eenzaamheid, perfect spelend met licht, uitbeeldt. Alkemade laat zich inspireren door de personages uit romans, door tarotkaarten, of door toevallige beelden die haar raken, zonder dit verder al te veel te willen benadrukken. Van Raayen schildert landschappen en strandgezichten in vervreemdende kleuren en gebruikt tegenwoordig zelfgemaakte foto’s als basis voor haar schilderijen.

De expositie ‘Appels met Peren’ is drie dagen te zien in Sidac Studio van vrijdagavond 11 april tot en met zondag 13 april. Meer info en openingstijden: www.sidacstudio.nl.

Sidac Studio, Hogewoerd 77 Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×