Zangeres Minyeshu , foto: Sacha Ruland.

Zangeres Minyeshu laat continenten versmelten

De X presenteert zangeres Minyeshu met Maliblu, die vanuit Oost-Afrika Arabische invloeden meebrengt en een verbinding legt naar de andere pool die in Afrikaanse muziek een rol speelt, namelijk die met het Midden-Oosten en Azië. In Maliblu is te horen hoe muziek heen en weer reist tussen continenten en waar Caribische en Afrikaanse ritmes, blues en Mandingo melodieën versmelten tot een vloeiend, swingend en spannend geheel.

Het concert vindt plaats op 12 april, aanvang 21.00 uur in de Tuinzaal van de Burcht. Meer info: www.de-X.nl.

Bezetting: Minyeshu Kifle Tedla (Ehtiopie), zang – Zoumana Diarra (Mali), kora, balafoon, gitaar, percussie – Anton Goudsmit (NL), gitaar – Hassie Dune (NL), bas, bolong, ngoni, percussie – Joost Kroon (NL), drums, percussie – Jos de Haas (NL) conga’s, djembé.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×