College wil administratieve lastendruk inperken

Het college heeft een notitie opgesteld, genaamd ‘Minder administratieve lastendruk voor burgers, bedrijven en instellingen’. In deze notitie worden 58 voorstellen gedaan, om deze lastendruk in te dammen. Zo wordt voorgesteld om 7 regels af te schaffen.Voor 45 andere regels zijn voorstellen genoemd, die moeten leiden tot inperking van de lasten. Verder zullen ook bepaalde afhandelingsprocedures versimpeld worden.

Bij het opstellen van de notitie, heeft het college gebruikgemaakt van ervaringen elders in het land.Wethouder Witteman vertelt: “Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van terugdringen van regels, procedures en vergunningen. Ook het huidige kabinet heeft op dit gebied hoge ambities, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Met dit besluit maakt Leiden echt een stap van betekenis. Als we er in slagen om deze voorstellen in uitvoering te brengen, en dat verwacht ik, behoren we in één klap tot de tien best presterende gemeenten”. De komende tijd buigen de raadscommissie en de gemeenteraad zich over de voorstellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×