Donny Gieskens uitblinker ROC Leiden

Donny Gieskens, die leerling van de ICT academie is, werd op 29 maart benoemd tot de mbo-uitblinker 2008 van het ROC Leiden. De 17-jarige kreeg deze titel omdat hij zijn medeleerlingen ondersteunt bij het maken van hun huiswerk, omdat hij zich actief bezig houdt met competentiegericht onderwijs en omdat hij ook nog eens assisteert bij promotionele activiteiten van het ROC. Verder is Donny voorzitter van de Deelnemers Adviesraad en hoewel hij het met al deze taken erg druk heeft, slaagt hij er toch in om goede rapportcijfers te behalen. Zodra hij 18 is, wil de uitblinker zijn eigen bedrijf opstarten.

Er waren in totaal vanuit zes ROC-opleidingen leerlingen genomineerd voor de uitblinker. Onder deze genomineerden bevond zich een zevental leerlingen van het project Jong Ondernemen (Handel). Deze groep, bestaande uit Robin Spruijt, Angelique van der Kaaij, Hoger Elias, Ilja Peek, Marcel van Breda, Rick van der Berg en Rob Verbeek, zette een eigen onderneming op, genaamd Nothing2lose. Deze onderneming verkoopt t-shirts, waarvan de opbrengst volledig gaat naar stichting KiKa, die zich inzet voor jonge kankerpatiƫntjes.Alle genomineerden ontvingen de ROC Leiden Talent Award. Donny mag samen met de uitblinkers van de andere ROC/vestigingen aanwezig zijn bij de officiƫle opening van het mbo-schooljaar op 5 september.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×