"Fiets Fout Fiets Weg leidt tot crimineel gedrag"

“Fiets Fout Fiets Weg geeft aanleiding tot crimineel gedrag.” Dit meent Leefbaar Leiden na een onlangs uitgevoerd onderzoek naar het Fiets Fout Fiets Weg project van de gemeente. De partij maakte uit het onderzoek op, dat als de gemeente fietsen weghaalt van het Stationsplein, de kans groot is, dat eigenaars van die weggenomen karretjes, daar een andere fiets stelen. Veel ondervraagden vonden namelijk dat de opslagplaats aan de Willem Barendzstraat, waar de weggehaalde fietsen naartoe worden gebracht, te ver weg ligt en niet vaak genoeg open is. Ook vonden veel van hen de boete van 26 euro te hoog.

Uit navraag bij de gemeente is gebleken dat maar weinig fietsen uit de opslag worden opgehaald, aldus Leefbaar Leiden. Fractievoorzitter Daan Sloos zal namens zijn partij bij het college pleiten voor een fietsenafhaalplaats in de buurt van het Stationsplein, met ruime openingstijden, en verlaging van de boete.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×