Linkse Kerk veroordeelt bekladdingen

Het afgelopen weekend is onder andere op een aantal voordeuren van woningen aan de Hooglandse Kerkgracht, het logo van ontmoetingsruimte de Linkse Kerk aangebracht. In een persverklaring veroordeelt de Linkse Kerk deze actie. Volgens het bericht zijn het bestuur en de medewerkers van de ontmoetingsruimte er buitengewoon ongelukkig over. “Het is voor ons een raadsel wie dit op zijn geweten heeft, maar we sluiten zeker niet uit dat het een actie betreft die tot doel heeft de Linkse Kerkin een kwaad daglicht te stellen.”

“Uitlatingen van de wijkvereniging Pancras West, als zou de Linkse Kerk achter deze bekladdingen zitten, werpen wij verre van ons. Wij begrijpen dat er inmiddels aangifte bij de politie is gedaan wegens bekladding. Wij ondersteunen deze aangifte,” aldus het persbericht. Hoewel de Linkse Kerk dus niets met de stickeractie te maken zegt te hebben, hebben de leden in een brief aan de buurt laten weten, dat zij de bekladdingen willen verwijderen, als de bewoners daarvoor toestemming geven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×