Lenferink bezoekt zusterstad Juigalpa

Burgemeester Henri Lenferink leidt van 28 juni tot 6 juli een Leidse delegatie voor een bezoek aan zusterstad Juigalpa in Nicaragua. Het 20 jarig bestaan van de stedenband met de Midden-Amerikaanse stad is aanleiding voor het bezoek.

Onder de deelnemers zijn de Leidse woningcorporaties, die een lening verschaffen om ongeveer 100 mensen in de gelegenheid te stellen een huis te kopen. Ondernemersvereniging BV Leiden gaat micro-kredieten verschaffen aan lokale ondernemers. In de Nicaraguaanse stad is 65% van de inwoners werkloos. Juigalpa is de enige zusterstad die Lenferink niet eerder bezocht. Leiden heeft verder banden met Buffalo City (Zuid-Afrika), Krefeld (Duitsland), Torun (Polen) en Oxford (Engeland).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×